Permohonan Baru/Pembaharuan Syarikat Kontraktor Dengan CIDB (Gred 1-7) - Klik Sini

mycidb_construction.jpg

Kad Personel Binaan CIDB

Perbaharui Kad Personel Binaan CIDB  anda secara online dengan cepat & mudah

kad-personel-binaan-baru-cidb.jpg

Kad Personel Binaan CIDB Hilang/Rosak? Mohon Gantian

Aliran Pembaharuan Kad Personel Binaan CIDB (Kad Hijau CIDB) Anda

Buat bayaran secara atas talian.

Isi Borang Pembaharuan Kad Personel Binaan CIDB

MyCIDB PROSES PEMBAHARUAN

Terima Pas Sementara CIDB

Terima Kad Personel Binaan CIDB baharu.

Kad Pintar Personel Binaan CIDB

Kad Hijau CIDB juga dikenali sebagai Kad Personel Binaan. Ia adalah perakuan bagi pekerja binaan yang telah menjalani kursus & latihan keselamatan di tapak pembinaan yang dikeluarkan oleh Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia atau juga dikenali sebagai Construction Industry Development Board (CIDB) Malaysia. Setiap pekerja binaan samada pekerja tempatan atau pekerja asing WAJIB berdaftar sebagai Personel Binaan dan memiliki Kad Hijau yang sah selaras dengan Seksyen 33, Akta CIDB 520.

 

Berkuatkuasa mulai 15 Oktober 2019, CIDB Malaysia memperkenalkan Kad Pintar Pendaftaran Personel Binaan baharu yang telah dinaiktaraf seiring dengan kemajuan teknologi. Kad Pintar ini iaitu EMV Green Card programme yang direkabentuk dengan meningkatkan ciri-ciri keselamatan serta penggabungan Kad Pintar ini bercirikan transaksi perdagangan.

Personel binaan yang telah memiliki Kad Pintar CIDB hanya perlu memperbaharui pendaftaran personel binaan secara atas talian. Kad Pintar hanya akan dicetak semula sekiranya personel binaan membuat permohonan gantian kad hilang atau rosak.

Bagaimana MyCIDB Dapat Membantu Anda

MyCIDB dapat membantu pekerja & majikan perbaharui Kad Personel Binaan Lembaga Pembangunan Industri Pembinaan Malaysia (CIDB) dengan lebih mudah & lancar. Dengan kepakaran yang ada, setiap permohonan dapat disiapkan lebih cepat & tidak membebankan anda.

Team MyCIDB
Lisa.jpg

Cik Lisa

HR Officer

Harun.jpg

En. Harun

Executive Officer

zue.jpg

Cik Zue

Operation Advisor

Perlukan bantuan?

Hantarkan pertanyaan di sini untuk sebarang bantuan tentang permohonan anda.